لیست اختراعات بهروز بياتي
سنتز نانوكاتاليست Pt/ZSM-5 با استفاده از عامل چيليت براي فرآيند ايزومريزاسيون آلكان هاي خطي در اختراع حاضر براي اولين بار در دنيا انجام گرفت. براي ارزيابي نانوكاتاليست هاي سنتز شده عملكرد آن ها در فرآيند ايزومريزاسيون مورد برررسي قرار گرفت و مشاهده شد فعاليت و انتخاب پذيري آن ها در سطح بسيار بالاتري نسبت به كاتاليست تجاري قرار دارد. هم چنين در اختراع حاضر مخترعين موفق شدند براي اولين بار در دنيا زئوليت نانوساختار ZSM-5 را با استفاده از عامل چيليت و در مدت زمان پاييني سنتز كنند كه كاتاليست سنتز شده با اين نمونه نيز بيشترين ميزان فعاليت را از خود نشان داد. اين نمونه سنتز شده به دليل پايين بودن زمان سنتز و فعاليت بالا در واكنش گزينه بسيار مناسبي براي سنتز در مقياس صنعتي است. هم چنين فرآوري با سود كه براي افزايش فعاليت نانوكاتاليست سنتز شده انجام گرفته بود، تاثير زيادي در افزايش فعاليت آن داشت.
با توجه به اهميت و ضرورت توليد بنزين با كيفيت بالا به دليل مسائل زيست محيطي، بسياري از تلاش¬هاي اخير در راستاي بهبود كيفيت بنزين و توليد سوختي با عدد اكتان بالا متمركز شده¬است. امروزه فرآيند ايزومريزاسيون ساختاري نرمال پارافين¬ها و تبديل آنها به هيدروكربن¬هاي شاخه¬دار از مهم¬ترين فناوري¬هاي در حال رشد، جهت بهبود عدد اكتان بنزين مي¬باشد. در فرآيند¬هاي صنعتي، كاتاليست¬هاي اسيدي جهت تبديل آلكان¬ها به آلكان¬هاي شاخه¬دار مورد استفاده قرار مي¬گيرند. در اين اختراع، نانوكاتاليست پلاتين بر پايه سولفات زيركونيا براي اولين بار در سطح بين المللي به روش ژل پلي اكريل آميد، سنتز شد. اين روش نسبت به روش هاي مرسوم ساده تر بوده، زمان و هزينه توليد را كاهش مي¬دهد. همچنين، عملكرد كاتاليست سنتز شده در ايزومريزاسيون نرمال پنتان كه يكي از اجزا خوراك فرآيند¬هاي صنعتي ايزومريزاسيون مي¬باشد، مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج اشاره بر خواص كاتاليستي مناسب تحت شرايط عملياتي مورد بررسي دارد.
محلول¬هاي آبي آلكانول آمين مانند متيل دي اتانول آمين به طور گسترده¬اي براي حذف گازهاي اسيدي در فرآيند شيرين سازي گاز استفاده مي¬شوند. واكنش بين آمين و ناخالصي¬هاي موجود در گاز منجر به تشكيل نمك¬هاي مقاوم حرارتي مي¬شود. نمك¬هاي مقاوم حرارتي نمي¬توانند در فرآيند احيا آمين از بين بروند، درنتيجه منجر به كاهش ظرفيت حلال، افزايش هزينه¬هاي تعمير و نگهداشت، خوردگي، كف كردن و ويسكوزيته بالاي حلال مي¬شوند. بنابراين حذف اين نمك¬ها از محلول آمين در گردش پالايشگاه گاز يكي از عمليات¬هاي مهم در فرآيند شيرين¬سازي گاز محسوب مي¬شود. در اين اختراع از فرآيند جداسازي غشايي الكترودياليز براي حذف نمك¬هاي مقاوم حرارتي از محلول آمين استفاده شده است. در اين فرآيند با استفاده از نيروي محركه الكتريكي، آنيون¬ها با عبور از غشا تبادل آنيون و كاتيون¬ها با عبور از غشا تبادل كاتيون از كانال رقيق به كانال غليظ مهاجرت مي¬كنند. نتايج نشان مي¬دهد كه فرآيند الكترودياليز عملكرد بسيار مطلوبي براي جداسازي نمك هاي مقاوم حرارتي دارد. از دو نوع غشا تبادل يون (همگن و ناهمگن) براي جداسازي نمك¬ها استفاده شده است. با استفاده از فرآيند الكترودياليز نمك¬هاي مقاوم حرارتي در كانال غليظ در آب جمع¬آوري شده و هيچ آميني همراه با پساب به هدر نمي¬رود.
محلول هاي آبي آلكانول آمين مانند متيل دي اتانول آمين (MDEA) به طور گسترده اي براي حذف گازهاي اسيدي در فرآيند شرين سازي گاز استفاده مي شوند. واكنش بين آمين و اين ناخالصي ها موجود در گاز ترش منجر به تشكيل نمك هاي پايدار حرارتي (HSS) مي شود. اين نمك هاي پايدار حرارتي (HSS) نمي توانند در استريپر احياء شوند، درنتيجه منجر به كاهش ظرفيت حلال، افزايش هزينه هاي تعمير و نگهداري و ديگر مشكلات، مانند خوردگي، كف كردن و ويسكوزيته بالاي حلال مي شوند. بنابراين حذف اين نمك ها از محلول آمين يكي از عمليات هاي مهم در فرآين شيرين سازي گاز محسوب مي شود. در اين اختراع از فرآيند غشايي پليمري نانوفيلتراسيون براي حذف نمك هاي HSS از محلول آمين بهره گرفته شد. نتايج حاصل نشان داد كه فرآيند نانوفيلتراسيون عملكرد بسيار مطلوبي براي جداسازي نمك هاي HSS ارائه مي دهد. غشاي پليمري نانوفيلتراسيون 75-80% از يون هاي HSS را از محلول آمين را حذف نمود و عبوردهي آمين 100% بود و دفع آمين توسط غشا وجود نداشت. همچنين غشاء داراي پايداري شيميايي و فيزيكي بالا در تماس با محلول آمين بود.
موارد یافت شده: 9